cara-cara membuat kentang bersalut telur..
kentang yang sudah dikopek kulit dan dipotong slice..kemudian direndam dalam air garam selama 10 min pun ok dah..(saja nak bg kentang tu berasa garam skit)
kemudian campak dalam kuali..make sure jangan sampai terpercik minyak kang naya plak kang...goreng kentang sampai kentang empuk atau kekuningan..ikut masing2 nye citarasa..kemudian angkat dari kuali toskan..minyak dibuang dari kuali ya
kemudian telur dipukul bersama garam..ni ala2 nak buat telur dadar laa...
kemudian kentang yang dah digoreng tadi di masukkan balik dalam kuali tanpa minyak..kemudian curahkan telur tadi serata ke atas kentang2 tadi..supaya dia bersalut
ni bila dah siap dimasak..jadik laa macam ni..ni aku terover skit nampak laa ada terhitam skit tu..harap maaf..kemudian bole laa dimakan bersama sos cili..
sekian terima kasih dari chef comel ezad..hahahhaha comel laa sgt kan
No comments:
Post a Comment