yaaa jangan tak percaya yang aku leh buat capati...sila lihat hasilnye
ni dia capati nye..cuma kering skit kurang minyak ghee
Resepi untuk roti capathi
tepung atta
air suam-suam panas
minyak ghee skit
garam
cara-caranya
1. gaulkan semua bahan-bahan diatas.
2. agak-agaknye bole uli
3. lempengkan dia..kemudian letak atas kuali panas dan kering..kalau nak minyak2 skit letak minyak ghee atau majering semasa nak panaskan atas kuali
4. untuk mengelembungkan roti tu..tekap-tekap dengan kain basah.
sambal tumis sardin...
Resepinya
Blender lumat bahan2 dibawah
4 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
sedikit halia
sedikit belacan
cili kering
garam
gula
ajinomoto
sardin 1 tin
air asam jawa
cara-caranya
1. tumis semua bahan-bahan yang dah diblender diatas sampai keluar minyak.
2. lepas tu tuangkan sardin..lenyek-lenyekkan dalam kuali tu sambil gaul-gaul (ni kalau yang suka hancur laa)
3. lepas tu letak laa garam skit, gula, ajinomoto dan air asam jawa ikut citarasa sendiri..
4. siap laaa bole dihidangkan
No comments:
Post a Comment